Workshops/lezingen

Paardensport is een prachtige sport. Het samenspel tussen ruiter en paard is fascinerend, maar tegelijkertijd complex. Op het moment dat een ruiter op een paard stapt is hij bezig met de training van een paard. En dat is nog niet zo simpel als het lijkt. Een ruiter moet over behoorlijk wat kennis beschikken om dit goed te kunnen doen.

Denk aan de bouw en het functioneren van het menselijk lichaam aan het paardenlichaam. Aan kennis van trainingsprincipes, rijtechnische aspecten, gedrag en leervermogen van mens en paard. Hiervoor hoeven we echt niet allemaal een jarenlange studie te volgen. Enige basiskennis van deze onderwerpen is vaak al een goede stap op weg naar plezierig paardrijden en biedt tevens de mogelijkheid het beste uit ruiter en paard te halen, om zo optimaal te presteren. Dit geldt voor alle ruiters, van recreant tot Grand-Prix ruiter.

Middels diverse lezingen, clinics en workshops leert Gisella Bartels u graag meer over uw paard en over uzelf als ruiter. De meeste workshops en clinics worden vanaf het najaar van 2009 gehouden in 'De Bascule' te Lage-Zwaluwe (net onder de Moerdijkbrug, 10 min van de A16). Dit multifunctionele paarden- en cursuscentrum combineert alle benodigde faciliteiten met een gezellige Brabantse sfeer.

Gisella biedt diverse workshops en clinics aan. Uiteraard zijn ook andere onderwerpen, vormen en locaties mogelijk. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.